Fesztiválok

                                                  Magyarország, Budapest, Mangalica fesztivál 

                        2018. február 9-11. között a XI. Budapesti Mangalica Fesztivál, ami országosan a 33. fesztivál volt.

 

A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várták az érdeklődőket.
A rendezvényeken a kiállítók egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer…stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is.A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában.
A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül válogathatnak. A klasszikus (hurka, kolbász, tarja, hagymásvér…stb) ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező food truckokban mangalica street food azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalica menü is készül.

Magyarország, Budapest, a nemzetközi utazási kiállítás

Magyarország, Budapest, 2018-03-01

Megnyílt az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 280 kiállító mutatkozott be vasárnapig, 23 országból – mondta Ganczer Gábor, a szervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a rendezvény megnyitóján csütörtökön Budapesten.
Kiemelte: ahogy a turisztikai szakma egésze, úgy az Utazás kiállítás is folyamatosan átalakul. Idén hosszú idő óta először, két pavilonban rendezik meg, több mint 25 ezer négyzetméteren. Az idén a 41 éves rendezvénysorozat fő témája az aktív kikapcsolódás, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát március 1. és 4. között.

A belföldi díszvendég, Hévíz példáján keresztül érzékeltette: a város turizmusának komoly kihívást jelentett a gazdasági válság, és a hagyományos orosz vendégkör elmaradása. Azonban a civil és az üzleti szféra összefogásával, régiós partnerekkel az alig ötezer lakosú város turizmusa rekordévet zárt 2017-ben, ami számos megyét megelőzve a magyarországi turizmus 4 százalékát jelenti. Az Utazás 2018 kiállítás külföldi díszvendége, Marokkó is a megújulást, a tudatos turisztikai fejlesztést szimbolizálja.
Mohammed Sajid, a Marokkói Királyság turisztikai minisztere szerint ahogy Hévíz Magyarországon a turizmus motorja, úgy Casablanca is az Marokkóban, amelynek a polgármestere volt korábban. Marokkó és Magyarország turisztikai kapcsolatai tavaly ősz, a közvetlen légijáratok elindulása óta egyre szorosabbak, Budapestről alig 3,5 óra alatt el lehet jutni Marrákesbe, és nagyjából négy óra alatt Agadirba – mondta, hozzátéve: Marokkóban minden látogatót hagyományosan nyíltsággal és toleranciával fogadnak.
Papp Gábor, a belföldi díszvendég Hévíz polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt 6 évben a város turizmusa folyamatosan fejlődött. Hozzátette: a Hévíz Balaton Airport további fejlesztése, a Kisfaludy-program szálláshelyfejlesztései, vagy a helyi minőségfejlesztési pályázati támogatások további eredményeket hoznak a jövőben.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) elnöke azt emelte ki, hogy tavaly ősszel fogadta el a kormány a magyar turizmus következő 10-12 évét meghatározó stratégiát, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-at. A dokumentum konkrét célokat tűz ki, így azt, hogy a turizmusban dolgozók létszáma a jelenlegi közel 370 ezerről 460 ezerre emelkedjen, a turizmus súlya a GDP-ben 10-ről 16 százalékra emelkedjen.
Az Utazás kiállítással egy időben rendezték meg az Afrika, a Bringa-, és a Futó Expót, valamint az ország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan Utakon Fesztivált. 

Gödöllő, IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Gödöllő, 2018-05-26

Gödöllői királyi kastély látogatás után átmentem IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, ami szintén a kastéllyal szembeni alsóparkban volt. Ebben az évben negyedik alkalommal megrendezték a természeti fesztivált. A nemzetközi és a hazai alkotók – film, fotó, zene, képzőművészet – a természet – és környezetvédelemben tevékenykedő állami és civil szervezetek, oktatási intézmények, mindannyian azért lettek részesei ennek a Fesztiválnak, hogy megmutassák, van helyünk, szerepünk, felelősségünk és lehetőségünk arra, hogy a jövőben is gyönyörködhessünk a csodálatos Kék Bolygóban.

Több, mint 400 amatőr és profi alkotó, alkotói közösség jelenik meg, és 65 kiállító mutatta be tevékenységét a Fesztiválon, és külön kiemelnénk a gödöllői iskolák és tanáraik tevékenységét, produkcióit, amivel támogatják ezt a Fesztivált.

104 országból érkeztek filmek, 1500 nevezésből került kiválasztásra az a 170 film, ami a három napban 5 kiemelt helyszínen kerültek vetítésre: a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában, a Fekete István, a Rocken-bauer teremben, a Teátrum sátorban és az Alsóparkban a Ledfal – on.
Ezen kívül az alsóparkban nagyon sok sátor volt, sok érdekes bemutatókat láttam.
Jelentkezz be! Új Profil

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up