Table Mountain

Az ikonikus asztali hegy tetejére vezető utazást soha nem fogja elfelejteni. Élvezheti a kék óceánt és a városi tájat a hegynek a tetejéről, amire többféle módon lehet feljutni!

Lion's Head

Egy órás kirándulás után az oroszlánfejű hegyre lehet feljutni, nagyon gyöngyörű és festői táj elénk tárul, de egy éjszaka egy teliholddal együtt kedvelt hely, és meg lehet nézni az alábbi csillogó városi fényeket.

Kirstenbosch National Botanical Garden

Az asztali hegy keleti lejtőin a Kirstenbosch Nemzeti Botanikus Kert fölé emelkedik. A helyi fynbos néven ismert növényvilágot augusztus és november legjobb meglátogatni.

Cape of Good Hope

Az egyenlítőtől az afrikai partvonal nyugati oldalát követik, a Jó remény Fokja azt a pontot jelöli, ahol a hajó keleti irányba halad, mint dél felé. Ez egy része a Table Mountain Nemzeti parknak. A világító toronyt 15. században élt felfedezőknek lehet köszönni, a mai tengerészeknek számára is nagy segítség. Jacht versenyek gyakoriak!

Victoria and Alfred Waterfront

Dél-Afrika legrégebbi működő kikötőjében található, a 123 hektáros (300 hektáros) területet kevert felhasználásra fejlesztették ki, lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal együtt. A komplexum több mint 450 kiskereskedelmi üzletet foglal magában, beleértve a divatot, háztartási cikkeket, ékszereket, bőrárukat és az audiovizuális eszközöket. A V&A Waterfront még mindig működő kikötő és halászhajók hoznak friss halat, és nagyobb vontatóhajók is bejönnek.

Two Oceans Aquarium

A V&A Waterfront két óceáni akváriuma a főváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságaként mutatja be az indiai és az atlanti-óceánok életének szépségét és sokszínűségét. Az ikonikus Two Oceans Aquarium világszínvonalú, biztonságos, tiszta és minden időjárási élményt nyújt, melynek célja, hogy felejthetetlen emlékeket biztosítson a fiatalok és a idős emberek számára.

Planning Your Cape Town Visit

A visit to Table Mountain

Látogatás az asztali hegyre
A reggeli vagy délutáni kirándulást online weboldalon megvásárolhatja. A felvonó segítségével lehet feljutni. Azonban a 3500 méter csúcsra való kirándulás mindig az időjárástól függ, ezért ellenőrizzen, mielőtt elindul. Bölcs dolog egy pulóvert elhozni magával, napszemüveget és megfelelő túra cipőt viselni. Vigyen magával barátait, ételt – italt, ha csúcson szeretne túrázni, és több emberrel biztonságosabb!

How safe is it?

Mennyire biztonságos?
Mint minden más városnál is, szokásos az elővigyázatosság. Javasoljuk, hogy éjszaka Cape Townban taxival járjon, nem pedig sétáljon, és vigyázzon, amikor készpénzfelvételt akar elintézni egy ATM-en. Ha kíváncsi vagy a településre, akkor egy tapasztalt túravezetőt érdemes felfogadni, vagy által vezetett csoportjához csatlakozni.

When to go

Mikor menjek?
Cape Town mérsékelt éghajlatú. Októbertől – áprilisig meleg és száraz időjárás van, de a hírhedt dél-húsvéti szelek decembertől – januárig tartanak. Április közepe táján nagyszerű időjárási viszonyok vannak, és a túrázók április végétől június elejeig éles, tiszta napokat élvezhetnek.

How many days should you spend in Cape Town?

Hány napot kell költenie Fokvárosban?
Érdemes  4-5 napot eltölteni, hogy a fokvárost minél jobban megismerje, kiránduljon közeli helyekre, de például érdemes meglátogatni Stellenbosch borvidékét.

Share on social networks

Aliz Sándorffy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Üzlet
Hírlevelünk

Subscribe to our newsletter and get exlusive first minute offers straight into your inbox.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Close

Dél-Afrika - Fokváros