Toszkána és az Amalfi, Positano, Nápoly környéki festői táj lenyűgöző, kellemesen eltelik az idő Portofino vagy Portovenere tengerpartján is, de az igazi mégis a Dolomitok hegyvidékén és az attól délre eső gyönyörű tóvidéken barangolni.

Itt dupla az öröm – nem csak a magasba törő csúcsok között túrázhatunk, hiszen a magas hegyek hűs vízű tavak tükrében nézegetik magukat, így ezeket is évezhetjük. Márpedig a vízparton a legjobb – a Comoi-tó partján pedig még fokozni is lehet a fokozhatatlant.

Bellagio az Y-alakú tó két déli nyúlványának találkozásánál, tájképfestők és frivol gazadagok számára ideális helyen található. A pöttöm óvárosa meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba – a város felett szebbnél szebb kertekben pompáznak diszkrét paloták, melyek teraszáról az egész éveben gyönyörű tó látványában gyönyörködnek filmsztár, divattervező, vagy inkább ne is feszegessük mivel foglalkozó tulajdonosaik.

Az ide érkező turisták jobban teszik, ha inkább hajóval jönnek a túlpartról – a városkában hétvégén szinte lehetetlen parkolni. A kikötőből viszont azonnal nagyon kellemes éttermek teraszára sétálhatunk át, vagy a tóparti szállodákat megkerülve a főtér érintésével a belső utcák egyikében keresünk magunknak kávézó vagy borkóstoló helyet.

A tóágak találkozásánál található, kevésbé zsúfolt, de egy hangulatos étteremmel ellátott csücsköt találunk – nagyon megkapó élmény itt átélni a szemközti hegygerincek mögé lebukó Nap sugaraitól beragyogott esti órákat egy palack habzóbor társaságában.

Bellagio meglátogatása mindenképpen megéri azt a trükkös autóutat, ami Leccoból vagy Comoból, tó fölé épült, meredek hegyoldalban húzódó, keskeny aszfaltcsikon idevezet. Ha nem szeretnénk az olasz sofőrök virtuóz megoldásaitól rettegni, válasszuk a  Menaggio vagy a Varenna felől érkező kompjáratok valamelyikét – az utóbbi település felkeresése különösen ajánlott!

Share on social networks

Aliz Sándorffy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Üzlet
Hírlevelünk

Subscribe to our newsletter and get exlusive first minute offers straight into your inbox.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Close

Bellagio, Olaszország